Teatrul ”Luceafărul” va prezenta un spectacol muzical coordonat de Slava Sambriș

  • 09 Februarie 2022 18:29
Teatrul ”Luceafărul” va prezenta un spectacol muzical coordonat de Slava Sambriș

În foaierul Teatrului ”Luceafărul” va avea loc vineri, la ora 19.00, spectacolul muzical ”Konțărt. Musk”, coordonat de directorul artistic al instituției, regizorul Slava Sambriș, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Vitalia Grigoriu, directorul teatrului, a menționat că este un spectacol muzical cu texte și piese scrise de actori, o sinteză a genurilor muzical-dramatice. ”Sunt niște librete și partituri de note pentru câteva instrumente muzicale: clape, chitară și contrabas. Textele sunt niște pamflete care vizează problemele societății”, a precizat Vitalia Grigoriu. În spectacol sunt antrenați actorii Gigi Tabarcea, Andrei Suveică și Ion Jitari.

Tot vineri, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau. Potrivit regizorului, este vorba de o comedie clasică, scrisă de cel mai jucat autor la ora actuală. Muzica spectacolului este scrisă de Valy Boghean, după versurile lui Valeriu Turea-junior, scenografie – Adrian Suruceanu, costume – Lucia Covali, regie tehnică – Petru Oistric, coregrafie – Dumitru Tanmoșan. Din distribuție fac parte actorii Petru Oistric, Ghenadie Gâlcă, Mihaela Strâmbeanu, Emil Gaju, Alexandru Pleșca, Iurie Negoiță, Angela Ciobanu ș.a.

Pe 11 februarie, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Peter Pan”, după un text scris de scriitorul și dramaturgul scoțian James Matthew Barrie. O poveste îndrăgită de cei mari și de cei mici. Regia și adaptarea scenică - Sergiu Chiriac.

În aceeași zi, la ora 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” va avea loc spectacolul ”A venit un bărbat la o femeie” de Semion Zlotnikov, în regia lui Iosif Șaț, la Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Fără pijamale”, după Mawby Green și Ed Feilbert, care are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz, în regia lui Alexandru Grecu, iar la ora 19.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”În ceruri” de Daniil Harms, în regia lui Iuri Harmelin și la Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”Labirint”, o comedie după Rajiv Joseph, regie – Daniela Burlaca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău