Teatrul Ginta Latină va produce energie pentru consumul propriu

  • 20 Decembrie 2022 10:20
Teatrul Ginta Latină va produce energie pentru consumul propriu

Teatrul Ginta Latină va produce energie pentru consumul propriu, după ce pe acoperișul instituției au fost instalate 220 de panouri fotovoltaice, capabile să genereze 120 MWh de energie electrică ecologică pe an, a anunțat Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

Ginta Latină este prima instituție culturală publică care va utiliza energie regenerabilă. Stația fotovoltaică va putea acoperi în întregime consumul de energie electrică în timpul sezonului însorit și cea mai mare parte a consumului în lunile reci. Astfel, cheltuielile instituției vor fi reduse, iar economiile vor va putea fi investite în dezvoltarea creativă,transmite MOLDPRES.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova lucrează în prezent la un proiect de modificare a Legii privind performanța energetică a clădirilor, prin care Guvernul își stabilește un obiectiv ambițios în vederea dezvoltării sectorului clădirilor publice cu consum aproape egal cu zero. Unica metodă de atingere a acestui obiectiv este prin valorificarea surselor regenerabile de energie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău