Teatrul Dramatic Național Academic „Ivan Franko” din Kiev este invitatul de onoare și la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești

  • 21 Aprilie 2023 12:20
Teatrul Dramatic Național Academic „Ivan Franko” din Kiev este invitatul de onoare și la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești

Teatrul Dramatic Național Academic „Ivan Franko” din Kiev este invitatul de onoare și la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14-25 septembrie 2023. Anunțul a fost făcut de Petru Hadârcă, directorul teatrului Național „Mihai Eminescu”, transmite Radio Chișinău.

„Ne-am reîntâlnit cu colegii de la Kiev la Craiova, datorită eminentului om de cultură, Emil Boroghină, care construiește neobosit poduri de teatru și de speranță prin Shakespeare: Kiev-Chișinău-Craiova” a scris Petru Hadârcă pe Facebook.  

Amintim că trupa de actori de la Kiev a fost invitată de onoare și în cadrul Reuniunii Teatrelor de anul trecut, când pe scena naționalului din Chișinău au prezentat spectacolul „Coriolanus” de Shakespeare, în regia lui Dmytro Bogomazov.

Din primele zile ale războiului, Teatrul Național „Mihai Eminescu” și-a exprimat solidaritatea cu artiștii și oamenii din Ucraina, inclusiv prin prezentarea unui spectacol-manifest ”Requiem pentru Bucea”, despre ororile comise de armata rusă în orașele ocupate.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău