Teatrele românești se vor aduna „Sub căciula lui Guguță” la Chișinău

  • 17 Mai 2017 16:35
Teatrele românești se vor aduna „Sub căciula lui Guguță” la Chișinău

Trei teatre de păpuși din România vor participa la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, care va avea loc la Chișinău în perioada 22-29 mai, transmite IPN.

Susținute de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, teatrele „Merlin” din Timișoara, „Țăndărică” din București și „Așchiuță” din Pitești vor evolua pe scena Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău.

Teatrul „Merlin” din Timișoara va prezenta spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, luni, 22 mai,  ora 11.00. Teatrul „Țăndărică” din București va evolua cu spectacolul „Pescarul și peștișorul fermecat” pe 25 mai, la ora 09.30, iar Teatrul „Așchiuță” din Pitești va prezenta pe 28 mai, la ora 15.00, spectacolul „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” este una aniversară, dedicată mai multor evenimente: celor 25 ani de la înființarea Teatrului „Fuguță”, celor 50 ani ai eroului „Fuguță”, celor 85 ani de la nașterea scriitorului Spiridon Vangheli și celor 70 ani de la nașterea regretatului Victor Ștefaniuc.

Ca la fiecare ediție, festivalul va aduna „sub căciula lui Guguță” teatre din mai multe țări ale lumii: România, Bulgaria, Franța, Belarus, Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, China, Lituania, Africa, Kazahstan și Republica Moldova.

Programul detaliat al spectacolelor poate fi consultat pe pagina web icr.ro/chisinau.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău