Teatrele din Chișinău vor prezenta în weekend mai multe spectacole

  • 10 Iunie 2022 19:30
Teatrele din Chișinău vor prezenta în weekend mai multe spectacole

Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 11-12 iunie, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit sursei citate, sâmbătă, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce el a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și ”Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. 

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Luceafărul” readuce în scenă spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi în regia autorului. Este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată care se joacă timp de mai mulți ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un țăran cu demnitate pe care nu-l poți amăgi sau „cumpăra” cu promisiuni deșarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu și Nichita, nu-i seamănă nici pe departe. Sunt diferiți, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noștri – unii sunt hrăpăreți, alții au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe rătăciții politici.

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Eugen Ionesco va prezenta spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, în regia lui Dumitru Koev, iar la 19.00, Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Cenușăreasa” după Joel Pommerat ( 14+ ) în regia lui Mihai Țarină.

Duminică, la 17.130, la Teatrul Național ”Eugen Ionesco” va avea loc spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vuctărău, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul  ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, la 18.30, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „Nuntă în cer” după Mircea Eliade în regia Danielei Burlaca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău