Teatrele din Chișinău vor prezenta în week-end mai multe spectacole

  • 20 Februarie 2021 13:10
Teatrele din Chișinău vor prezenta în week-end mai multe spectacole

Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 20-21 februarie teatrele din capitală, informează MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, publicul este așteptat la spectacolul „Cântec de leagăn...”  de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, spectacolul este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții.

Duminică, 21 februarie, la ora 18.00, instituția va oferi publicului spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

Teatrul Național ”Satiricus I. L Caragiale” va prezenta sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. Este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați. 

Aceeași instituție, își așteaptă publicul duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov, în regia lui Alexandru Grecu. Piesa este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană.

Sâmbătă, 20 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Oscar și Tanti Roz, dramă” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul știe că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.

Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, aceeași instituție readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, regie M. Chris Nedeea (România). Este o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț.

Sâmbătă, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul”, publicul este așteptat la spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice.

Duminică, 21 februarie, la ora 18.30, la Teatrul ”Luceafărul va avea loc spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi. Piesa a fost montată la Teatrul „Luceafărul” pentru prima dată în anul 1992. Este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi care se joacă în toți acești ani cu sala plină.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău