Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole

  • 04 Noiembrie 2021 09:16
Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole

Mai multe spectacole vor avea loc astăzi și mâine la teatrele din Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivt sursei citate, astăzi, începând cu ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vișniec”, în regia lui Cristian Hadji-Culea.

Potrivit organizatorilor, spectacolul cu piesa „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, în viziunea originală și combativă a regizorului român Cristian Hadji-Culea, aduce în actualitate faptul că, precum scria Matei Vișniec însuși, ”procesul comunismului a rămas o gaură neagră în istoria reflecției umane. Națiunile civilizate ale Europei n-au făcut nici măcar efortul de a se inspira din procesul nazismului pentru a înțelege mai bine cum e posibil ca o ideologie, care a dus la moartea a o sută de milioane de oameni, – e vorba, firește, de ideologia comunistă, – să rămână încă în unele țări (chiar cu o aură de prestigiu) pe lista doctrinelor nejudecate și necondamnate. Iată de ce strigătul meu esențial în această piesă este „Stalin nu e mort!” Pentru că, în orice moment, noii profeți, noii „mari” iluminați pot să reînceapă oriunde experimentul terifiant al celei „mai bune lumi posibile” pe spatele a milioane de oameni”.

În această zi, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” Ansamblul ”Band Concertino Accordion” va prezenta un concert Piazzolla. În 2021, Astor Piazzolla – clasicul muzicii argentiniene, ar fi împlinit 100 ani de la naștere. Mediul muzical din lumea întreagă omagiază personalitatea și valorifică creația acestui mare compozitor al sec. XX, prin organizarea numeroaselor concerte și evenimente muzicale. Astor Piazzolla (1921-1992) este cel care a făcut o revoluție inimaginabilă a tangoului argentinian oferindu-i acea universalitate ce a adus ulterior faimă genului dat. Cu o nouă abordare, Piazzolla creează un nou limbaj muzical original cu influențe din diverse curente ale muzicii clasice și jazz.

În contextul comemorării Anului Astor Piazzolla și în semn de omagiu, Concertul Piazzolla’100 este un tribut Concertino marelui compozitor, ce include cele mai celebre, pătrunzătoare și semnificative pline de libertate creații semnate de Piazzolla, interpretate conform unei noi viziuni, cu o nouă forță - temperamentală și explozivă. În program: „Michelangelo 70”, „Milonga del Angel”, „Primavera Porteña”,„Otoño Porteño”, ”Invierno Porteño”, „Verano Porteño”, „Oblivion”, ”Tango Ballet”, „Adiós Nonino”, ”Fugata”, „Yo soy Maria”, ”Fuga y Misterio” și „Vayamos al diablo”.

Tot astăzi, la 19.00, la Teatrul Fără Nume al Centrului de Cultură și Artă ”Ginta Latină” va acea loc un concert live cu genericul ”Ecou Balcanic”, cu participarea Ansamblului de dansuri și cântece “Enigma Romilor”, conducători artistici Rada și Veaceslav Corjov. Interpreți: Anișoara Puică, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Veaceslav Corjov, Rada, Ludmila Bucur ș.a.

Teatrul ”Geneza Art”, la 19.00, își așteaptă publicul la spectacolul ”ZACS”, o comedie grotescă cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. ”ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial. Regie: Daniela Burlaca. Actori: Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Milissa – Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

Mâine la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Take, Ianke și Cadâr”, de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, la Teatrul ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Parlamentul sau Comisia de anchetă” de Mirel Taloș în regia lui Sandu Grecu, iar la 19.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor" - spectacolul "Lady Macbeth din Districtul Mtsensk", dramă  bazată pe opera lui Nikolai Leskov.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău