Taxiurile fără aparat de taxare, fără plăcuțe de înmatriculare pentru jumătate de an. Modificările au intrat în vigoare

  • 13 Ianuarie 2019 09:10
Taxiurile fără aparat de taxare, fără plăcuțe de înmatriculare pentru jumătate de an. Modificările au intrat în vigoare

Taxiurile care vor circula fără aparate de taxare vor rămâne fără plăcuțe de înmatriculare timp de șase luni, conform modificărilor la Codul contravențional și la Codul transporturilor rutiere, publicate în Monitorul Oficial din 12 decembrie, au intrat în vigoare.

Modificările stabilesc că pentru echiparea necorespunzătoare a autovehiculului, și în special pentru lipsa aparatului de taxare, pe lângă sancțiunea cu amendă de 15 mii de lei, se vor retrage plăcuțele de înmatriculare ale automobilului pe un termen de șase luni. Acestea vor fi eliberate doar după ce mașinele vor fi dotate în corespundere cu legea, notează BizLaw.md

Până în prezent, proprietarul taxiului care circula fără aparat de taxare, achita doar amenda (sau 50% din ea în cazul achitării în termen de 72 de ore) și primea înapoi plăcuțele de înmatriculare.

Sursa citată menționează că, și până acum, șoferii de taxi se obligă să doteze mașina cu toate cele necesare, inclusiv taximetru, după înmatricularea acesteia. Totuși, autoritățile spun că lucru în multe cazuri această prevedere nu este respectată.

Potrivit datelor oficiale, pe teritoriul Republicii Moldova, în regim de taxi, atât legal, cât și ilicit, activează între cinci și șapte mii de automobile. Serviciul Fiscal de Stat a anunțat, anterior, că practicarea ilicită a serviciilor de taxi ar prejudicia lunar statul cu trei milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău