Taximetre OBLIGATORII pentru toți taximetriștii

  • 08 Octombrie 2016 18:05
Taximetre OBLIGATORII pentru toți taximetriștii

Șoferii care transportă pasageri pe o distanță mai mică de 300 de kilometri și prestează servicii în regim de taxi vor trebui să dispună în mod obligatoriu de taximetre, pentru a putea astfel să fie verificați dacă într-adevăr parcurg distanța prevăzută de lege și nu comit abateri.

Propunerea a fost făcută la ședința a grupului mixt de lucru privind combaterea transportului ilegal de pasageri și mărfuri peste hotarele Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în cadrul întrevederii a fost discutată și situația șoferilor cu autoturisme de până la nouă locuri, care transportă pasageri și colete peste hotarele Republicii Moldova. Marea majoritate a conducătorilor auto prestează servicii fără a avea certificate de conformitate, fapt care pune în pericol viața călătorilor. De asemenea, aceștia prestează servicii fără a achita taxe în bugetul de stat.

La ședință s-a propus modificarea Codului Transporturilor Rutier, astfel ca aceste autovehicule să fie incluse într-o categorie specială și șoferii să achite o taxă unică în bugetul de stat. Unii experți au propus ca transportul de pasageri și mărfuri să fie liberalizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău