TAXELE la importul de produse ucrainești rămân în vigoare

  • 13 Iulie 2016 17:20
TAXELE la importul de produse ucrainești rămân în vigoare

Guvernul de la Chișinău va păstra în vigoare până la sfârșitul anului 2016 taxele vamale la importul de produsele din carne, lactate și ciment din Ucraina, însă nu le va prelungi.

Declarația a fost făcută de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, la Kiev, într-o conferință de presă la finalul unei reuniuni de dialog informal cu omologii săi din țările membre ale Parteneriatului Estic, potrivit agenției UNIAN.

Potrivit sursei citate, anterior, premierul ucrainean, Volodimir Groisman, și omologul său de la Chișinău, Pavel Filip, au căzut de acord să identifice soluții pentru restabilirea relațiilor comerciale bilaterale, limitate printr-o decizie a Guvernului Republicii Moldova din primăvara acestui an.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul de la Chișinău a adoptat o decizie prin care introduce taxe vamale de 10-15 la sută la importul de lapte și produse lactate, carne și ciment din Ucraina, până la sfârșitul acestui an. Hotărârea a fost motivată ca măsură de protecție temporară a producătorilor interni. La rândul său, Guvernul de la Kiev și-a exprimat îngrijorarea în legătură  cu această decizie și chiar a avertizat că din partea ucraineană va urma „o reacție adecvată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău