Taxarea electronică în troleibuzele din Chișinău. Când începe?

  • 04 Februarie 2019 13:56
Taxarea electronică în troleibuzele din Chișinău. Când începe?

Autoritățile municipale estimează că lucrările pentru implementarea sistemului de tichetare electronică în troleibuzele din Chișinău vor începe anul acesta, transmite IPN.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, a declarat că proiectul Caietului de Sarcini a fost remis Centrului Național Anticorupție pentru expertiză. Următoarea etapă este lansarea licitației internaționale pentru selectarea companiei care va implementa acest sistem pentru municipiul Chișinău.

În termen de 60 de zile de la lansarea licitației, vor fi examinate ofertele înaintate. După selectarea executorului, vor fi lansate și lucrările de dotare a troleibuzelor cu echipamentele necesare. Principalele criterii de selectare a operatorului va fi experiența, dar și costurile. Vitalie Butucel a mai spus că, la necesitate, vor fi efectuate vizite de lucru în țara companiei, pentru a vedea la modul practic cum este implementat acest concept. Potrivit lui, acest lucru va permite identificarea dificultăților în procesul de implementare, dar cât de eficient și funcțional este acesta.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rânduri, autoritățile au anunțat termene noi, însă nici la șapte ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău