Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

  • 13 Noiembrie 2021 13:22
Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, percepută conform legislației fiscale, nu va fi sursă de venituri ale fondului rutier. Aceasta va fi distribuită în mărime de 100% unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi, iar astfel va ajunge în bugetele locale. Prevederea se conține în proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2022, transmite IPN.

Se propun modificări și la Legea fondului rutier. Mai exact, noțiunea de „drumuri locale” se va substitui cu „drumuri de interes raional/municipal”. Potrivit autorilor, astfel se aduce o claritate pentru care categorie concretă a drumurilor publice locale se distribuie mijloace din fondul rutier, în funcție de kilometri administrați.

Ministerul Finanțelor precizează că modificările au ca finalitate creșterea posibilităților financiare ale bugetelor locale de nivelul întâi pentru finanțarea infrastructurii drumurilor publice locale din teritoriul administrat, păstrând condiționalitatea utilizării mijloacelor conform destinației.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:3,09 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău