Tătarii din Crimeea ar putea înființa un batalion de apărare

  • 13 Noiembrie 2014 14:45
Tătarii din Crimeea ar putea înființa un batalion de apărare

Însărcinatul președintelui Ucrainei pentru problemele poporului tătar din Crimeea, deputatul ucrainean Mustafa Jemiliov, a declarat că a discutat cu Petro Poroșenko despre posibilitatea înființării unui batalion al tătarilor din Crimeea pentru zona de sud a Ucrainei."Am discutat cu președintele despre o asociere militară a tătarilor crimeeni, destinată sudului țării, pentru…

Însărcinatul președintelui Ucrainei pentru problemele poporului tătar din Crimeea, deputatul ucrainean Mustafa Jemiliov, a declarat că a discutat cu Petro Poroșenko despre posibilitatea înființării unui batalion al tătarilor din Crimeea pentru zona de sud a Ucrainei.

"Am discutat cu președintele despre o asociere militară a tătarilor crimeeni, destinată sudului țării, pentru că în regiunea Herson situația este foarte îngrijorătoare" - a precizat Jemiliov, citat de RADOR. 

Potrivit politicianului, în prezent, aproximativ 450 de tătari din Crimeea participă, în diverse batalioane ucrainene, la operațiunea antiteroristă din Donbas. În acest context, Jemiliov a remarcat că rudele acestor soldați sunt deosebit de expuse riscului pe teritoriul Crimeii și sunt luate ostatici de către autoritățile locale separatiste.

Prin urmare, politicianul a propus ca numele militarilor respectivi să fie secretizate. Jemiliov și-a mai exprimat încrederea că, dacă tătarii crimeeni și ucrainenii vor fi uniți, vor putea să elibereze peninsula Crimeea, anexată de Federația Rusă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău