Tătari din Crimeea, reținuți de Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Reacția Kievului

  • 27 Martie 2019 15:08
Tătari din Crimeea, reținuți de Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Reacția Kievului

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) anunță că a reținut în Crimeea 20 de etnici tătari suspectați de implicare în activitățile Hizb ut-Tahrir, mișcare interzisă în Rusia, unde este considerată organizație teroristă.

Potrivit FSB, persoanele reținute ar fi desfășurat "activități anticonstituționale, bazate pe doctrina înființării unui așa-numit califat global și a distrugerii instituțiilor societății seculare, vizând răsturnarea prin forță a actualei conduceri". Reprezentanții FSB susțin că, în timpul perchezițiilor, în locuințele celor reținuți au fost găsite cantități considerabile de material de propagandă aparținând Hizb ut-Tahrir.

Între timp, Kievul a anunțat că a informat Consiliul Europei și Uniunea Europeană cu privire la reținerile operate, miercuri, de forțele de ocupație din Crimeea în rândul activiștilor de etnie tătară din peninsula anexată. Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, "de data aceasta, Ucraina așteaptă nu doar tradiționala îngrijorare, ci măsuri concrete de protejare a drepturilor tătarilor din Crimeea".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău