Tatăl vitreg al copilei în vârstă de 11 ani care a născut – acuzat că și-ar fi violat fiica

  • 10 Iunie 10:59
Tatăl vitreg al copilei în vârstă de 11 ani care a născut – acuzat că și-ar fi violat fiica

Tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, a fost trimis în judecată, anunță Procuratura Generală. Bărbatul pledează nevinovat și riscă până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Potrivit procurorilor, în perioada martie-iulie 2023, bărbatul ar fi comis infracțiunea la domiciliul concubinei sale dintr-un sat din centrul țării. Acesta ar fi abuzat de vulnerabilitatea minorei, profitând de faptul că mama acesteia se afla plecată în afara țării. Procurorii susțin că bărbatul și-a impus autoritatea asupra fetei, aplicând constrângere fizică pentru a întreține raporturi sexuale forțate cu ea.

Bărbatul, aflat în arest preventiv de la începutul anchetei, continuă să respingă toate acuzațiile aduse.

Cazul copilei de 11 ani a devenit cunoscut în luna decembrie 2023. Oamenii legii au fost sesizați de către reprezentanții unui Centru de sănătate din raionul Călărași. Aceștia au comunicat poliției că în urma examinării medicale, s-a constatat că minora de 11 ani este însărcinată. Copila a născut la Institutul Mamei și Copilului, la exact o lună după ce s-a aflat că e însărcinată. Atât ea, cât și bebelușul se simt bine. Minora a beneficiat inclusiv de consiliere psihologică. Tot atunci, oamenii legii au pornit o cauză penală pentru viol, principalul suspect fiind chiar tatăl vitreg al copilei, care potrivit avocatului respinge orice acuzație. 

Anterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale a calificat cazul drept un eșec al sistemului, care s-a produs din lipsă de bani și angajați.

„Eu am solicitat o analiză pe intern în cadrul ministerului, pentru a înțelege cum noi am eșuat față de acest copil. Dar ceea ce am spus și anterior, atât timp cât noi aprobăm legi, aprobăm programe și inițiative fără a avea intervenții și investiții în colegii noștri din prima linie, lucrurile nu se vor schimba. Abordarea de până acum a fost absolut lașă”, a răspuns Alexei Buzu la întrebarea cum timp de opt luni nimeni nu a observat că fetița de doar 11 ani este însărcinată. 

La rândul său, și ministrul Educației a promis că educația sexuală în școli va fi o prioritate pentru anii viitor.

Citiți și: Ministerul Educației: Cadrele didactice nu au tăinuit sarcina fetei de 11 ani

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău