Tată și fiu, cercetați pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Ar fi încercat să legalizeze circa 25 milioane de lei

  • 21 Februarie 18:23
Tată și fiu, cercetați pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Ar fi încercat să legalizeze circa 25 milioane de lei

Un bărbat de 64 de ani și fiul acestuia de 34 de ani sunt cercetați pentru spălare a circa 25 milioane de lei prin investirea lor în bunuri imobile.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, la începutul anului 2023, bărbatul a procurat de la fiul său o casă din Chișinău, la un preț de 25 milioane de lei. Totodată, conform clauzelor contractuale, banii au fost transmiși în numerar până la semnarea actului.

„Pentru probarea provenienței licite a mijloacelor bănești, în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare au prezentat notarului, care a autentificat tranzacția, un set de acte, potrivit cărora a declarat valori valutare care certificau proveniența legală a banilor”, a informat IGP.

În acest context, autoritățile au stabilit că actele prezentate la notar și care au stat la baza justificării provenienței mijloacelor bănești nu au fost eliberate și înregistrate de organele competente.

„Ca urmare a perchezițiilor în unitățile de transport și la domiciliul suspecților au fost depistate actele ce ar atesta proveniența  mijloacelor bănești și care nu corespund unor situații de fapt, mijloace bănești în sumă de 33 100 euro și înscrisuri de ciornă”, a precizat sursa citată.

Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău