TAS a respins apelurile înaintate de 17 canotori ruși excluși de la JO 2016

  • 03 August 2016 13:36
 TAS a respins apelurile înaintate de 17 canotori ruși excluși de la JO 2016

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins marți apelurile înainte de 17 membri ai echipei ruse de canotaj împotriva excluderii lor de la Jocurile Olimpice 2016, de către Federația internațională (FISA), a anunțat un oficial TAS, transmite Agerpres.

Este vorba de primul răspuns al instanței sportive cu sediul la Lausanne (Elveția), care își desfășoară în această perioadă activitatea la Rio, la apelurile depuse de 30 de sportivi ruși excluși de la JO 2016 de către federațiile internaționale respective, ca urmare a raportului McLaren privind dopajul de stat din Rusia, dat publicității pe 18 iulie.

Marți dimineață, reprezentanții a doi dintre cei 30 de sportivi, înotătorii Vladimir Morozov și Nikita Lobințev, au declarat pentru presa rusă că cei doi au fost autorizați să participe la Jocurile de la Rio, în urma apelurilor înaintate la TAS. Însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a confirmat, cel puțin până acum, această informație și nici Federația internațională de natație (FINA).

Chiar dacă TAS le-ar da dreptate lui Morozov și Lobințev, cel care va avea ultimul cuvânt de spus în privința participării sportivilor ruși la JO 2016 este tot Comitetul Internațional Olimpic, prin intermediul uneia dintre comisiile sale, după o primă triere efectuată de diverse federații printre sportivii ruși implicați sau nu în sistemul de dopaj pus în aplicare în Rusia.

Decizia de marți este a doua pe care TAS o ia în cadrul dosarului rus, după ce a respins, pe 21 iulie, apelurile a 67 de atleți ruși împotriva excluderii acestora de către Federația internațională (IAAF). Forul atletic mondial a permis, de altfel, unui singur atlet dintre cei 68 prezentați de Comitetul olimpic rus, să participe la JO 2016. Este vorba de săritoarea în lungime Daria Klișina, care trăiește în Florida (SUA) și a putut prezenta controale antidoping credibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău