Țările scandinave și baltice și-ar putea consolida apărarea

  • 14 Noiembrie 2014 20:45
Țările scandinave și baltice și-ar putea consolida apărarea

Țările scandinave și baltice, membre NATO, iau în considerare consolidarea capacităților lor de apărare, ca răspuns la exercițiile militare ruse în regiune, pe fondul situației din Ucraina, a anunțat joi ministrul norvegian al apărării, Ine Eriksen Sřreide. Capitala norvegiană a găzduit o reuniune a miniștrilor apărării din opt țări: : Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda,…

Țările scandinave și baltice, membre NATO, iau în considerare consolidarea capacităților lor de apărare, ca răspuns la exercițiile militare ruse în regiune, pe fondul situației din Ucraina, a anunțat joi ministrul norvegian al apărării, Ine Eriksen Sřreide. Capitala norvegiană a găzduit o reuniune a miniștrilor apărării din opt țări: : Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Letonia, Lituania și Estonia. La reuniune au mai participat reprezentanți ai Islandei, Olandei, Poloniei și Germaniei.

Ministrul norvegian al Apărării a declarat că și-a multiplicat exercițiile în regiunea Scandinaviei și Marea Baltică, subliniind necesitatea unei contribuții ferme a acestor țări  la stabilitatea în regiune.

În cel mai recent incident, două avioane de luptă F16 olandeze, care patrulau spațiul aerian al regiunii baltice, au interceptat miercuri seara un avion de transport militar rusesc. Anterior, avionul survolase spațiul aerian al Estoniei și Lituaniei.

La 8 noiembrie, două bombardiere canadiene au fost forțate să-și întrerupă antrenamentele pentru a intercepta un avion de spionaj rusesc care survola Marea Baltică.

Această activitate militară a Federației Ruse este o demonstrație de forță, a denunțat comandantul forțelor armate ale Lituaniei, generalul Vytautas Jonas Jukas.

De asemenea, SUA au denunțat joi intensificarea zborurilor militare în apropierea coastelor Americii de Nord, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău