Țările membre ale UE se reunesc la Innsbruck pentru a analiza ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranți

  • 12 Iulie 2018 11:16
Țările membre ale UE se reunesc la Innsbruck pentru a analiza ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranți

Miniștrii de interne din țările membre ale Uniunii Europene se reunesc astăzi, 12 iulie, în cadru informal, în orașul austriac Innsbruck pentru a analiza mai detaliat ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranți.

Acordul convenit de liderii statelor UE în luna iunie include propunerea de creare a unor centre de debarcare în regiuni precum Africa de Nord pentru migranții salvați în Marea Mediterană, precum și înființarea unor centre de primire pe teritoriul european.

Joi dimineața, înaintea reuniunii informale de la Innsbruck organizate de președinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene, ministrul de interne italian Matteo Salvini se va întâlni cu omologii săi din Germania și Austria, Horst Seehofer și Herbert Kickl, pentru a discuta despre modalitățile de a închide ruta de migrație care traversează Mediterana.

În urmă cu câteva săptămâni, Italia a decis să nu mai autorizeze intrarea navelor umanitare cu migranți în porturile sale, iar Matteo Salvini dorește să extindă această blocadă și asupra navelor care participă la operațiunile de salvare oficiale ale UE.

Anterior în cursul acestei săptămâni, Herbert Kickl a propus ca refugiații să nu primească permisiunea de a completa cererile de azil în UE, în ambasadele UE și în viitoarele centre de debarcare pentru migranții salvați pe mare.

În schimb, UE ar putea alege cei mai vulnerabili refugiați în taberele din apropierea regiunilor marcate de crize. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău