Țările membre ale UE se reunesc la Innsbruck pentru a analiza ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi

  • 12 Iulie 2018 11:16
Țările membre ale UE se reunesc la Innsbruck pentru a analiza ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene se reunesc astăzi, 12 iulie, în cadru informal, în oraşul austriac Innsbruck pentru a analiza mai detaliat ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi.

Acordul convenit de liderii statelor UE în luna iunie include propunerea de creare a unor centre de debarcare în regiuni precum Africa de Nord pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană, precum şi înfiinţarea unor centre de primire pe teritoriul european.

Joi dimineaţa, înaintea reuniunii informale de la Innsbruck organizate de preşedinţia austriacă a Consiliului Uniunii Europene, ministrul de interne italian Matteo Salvini se va întâlni cu omologii săi din Germania şi Austria, Horst Seehofer şi Herbert Kickl, pentru a discuta despre modalităţile de a închide ruta de migraţie care traversează Mediterana.

În urmă cu câteva săptămâni, Italia a decis să nu mai autorizeze intrarea navelor umanitare cu migranţi în porturile sale, iar Matteo Salvini doreşte să extindă această blocadă şi asupra navelor care participă la operaţiunile de salvare oficiale ale UE.

Anterior în cursul acestei săptămâni, Herbert Kickl a propus ca refugiaţii să nu primească permisiunea de a completa cererile de azil în UE, în ambasadele UE şi în viitoarele centre de debarcare pentru migranţii salvaţi pe mare.

În schimb, UE ar putea alege cei mai vulnerabili refugiaţi în taberele din apropierea regiunilor marcate de crize. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
11 °C
cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,2 m/s
Thu
3 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău