Țările în care este cel mai bine să fii copil

  • 19 Februarie 2020 18:38
Țările în care este cel mai bine să fii copil

Copiii din țările cu cele mai mari emisi de dioxid de carbon sunt cei mai sănătoși, în schimb cei din țările sărace suferă atât din cauza sărăciei cât și din cauza schimbărilor climatice, relatează The Guardian, citat de mediafax.

Toate țările din lume au probleme în a oferi o protecție pentru sănătatea copiilor în fața schimbărilor climatice și a practicilor de marketing agresiv, spune un nou studiu, comandat de la multe organizații și publicat în jurnalul medical The Lancet.

Cercetarea arată că, în ciuda îmbunătățirilor în materie de nutriție și educație din ultimi 20 de ani, „copiii din ziua de azi se confruntă cu un viitor incert”.

Schimbările climatice, degradarea ecologică, migrația populației, conflictele, inegalitățile și practicile comerciale exagerate amenință  sănătatea și viitorul fiecărui copil, în toate țările, reiese din studiu.

Anthony Costello, profesor la Univeristatea din Londra, a spus pentru The Guardian: „Schimbările climatice amenință viitorul copiilor, deci trebuie să oprim emisile de carbon cât mai repede posibil și totodată să cerem reguli stricte  în promovarea țigărilor, alcoolului, băuturilor îndulcite cu zahăr, jocurilor de noroc.”

Norvegia, Coreea de Sud, Olanda, Franța și Irlanda sunt țările cele mai bune pentru copii. La polul opus găsim Republica Central Africană , Ciad, Somalia, Nigeria și Mali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău