Țările Grupului de la Visegrad trebuie să își facă auzit glasul în disputa privind viitorul UE

  • 26 Ianuarie 2018 10:25
Țările Grupului de la Visegrad trebuie să își facă auzit glasul în disputa privind viitorul UE

Țările Grupului de la Visegrad trebuie să își facă auzit glasul în disputa privind viitorul UE, a declarat telefonic, vineri dimineață, Agenției de Presă MTI, ministrul ungar al justiției, relatând despre luarea sa de cuvânt în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Nancy (Franța) despe viitorul Uniunii Europene.

László Trocsányi a menționat că la o masă rotundă la care au participat specialiști din Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, a subliniat că Europa poate avea succes numai dacă are națiuni puternice. Ungaria este interesată de o integrare europeană care să respecte identitatea națională și constituțională a țărilor membre ale UE. Uniunea Europeană trebuie să asigure egalitatea în drepturi între țările membre și este inacceptabilă aplicarea standardelor duble. UE trebuie să depună eforturi pentru realizarea unui echilibru între instituțiile UE. Ungaria nu susține crearea unei Europe cu mai multe viteze, a subliniat oficialul ungar.

Potrivit ministrului ungar al justiției, este important ca instituțiile europene să respecte principiul subsidiarității și să nu decidă o elită de tehnocrați în chestiunile de care sunt afectați direct cetățenii. Ministrul ungar a evidențiat importanța cooperării țărilor Grupului de la Visegrad, subliniind că Europa Centrală trebuie să îndeplinească un rol determinant în disputa privind viitorul UE.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău