Țările europene, alături de Moldova în criza refugiaților din Ucraina

  • 04 Aprilie 2022 08:11
Țările europene, alături de Moldova în criza refugiaților din Ucraina

Ministerul german de Externe convoacă o conferință pentru a mobiliza sprijinul internațional pentru Moldova în abordarea afluxului uriaș de refugiați din țara vecina Ucraina, scrie agenția bulgară de presă BTA, cu referință la surse germane.

Evenimentul va avea loc pe 5 aprilie și o va găzdui pe prim- ministra Natalia Gavriliță. IPN a scris că în cadrul reuniunii șefa guvernului de la Chișinău va relata despre efortul de gestionare a crizei refugiaților, atât la nivel guvernamental, cât și al societății. Participanții se vor concentra pe subiectul asigurării Moldovei cu bunurile necesare, luând în calcul și scumpirile în primul rând la energie. Vor fi luate în discuție aspecte ce țin de dezvoltarea și întărirea statului de drept în Moldova, consolidarea eficienței trupelor de grăniceri, sporirea sustenabilității economiei țării.

În ajun, Natalia Gavriliță va avea o relatare similară la Fundația Konrad-Adenauer. Evenimentul va începe la ora 20:30 (ora Chișinăului) și va fi transmis live pe pagina web a instituției, www.kas.de.

Presa internațională conectează prezența premierului moldovean la Berlin cu recenta vizită a ministrului german de externe Annalena Baerbock la Chișinău, unde a anunțat intensificarea sprijinului pentru Republica Moldova. Totodată, se menționează că germanii au primit deja două curse aeriene cu refugiați ucraineni din Republica Moldova, cât și deciziile luate de guvernele de la Viena, Praga și Bratislava de a acorda asistență Republicii Moldova pentru primirea refugiaților ucraineni, anunțate recent la Chișinău de șefii diplomațiilor respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău