Țările din Golf, în alertă din cauza ploilor torențiale

  • 02 Ianuarie 2022 17:31
Țările din Golf, în alertă din cauza ploilor torențiale

Autoritățile mai multor țări din Golf au crescut duminică numărul alertelor adresate locuitorilor din cauza ploilor torențiale care s-au abătut de câteva zile asupra acestei regiuni foarte calde și aride, relatează AFP.

Aversele perturbă viața de zi cu zi a țărilor bogate din Golf, autoritățile instalând rareori sisteme de evacuare a apei din cauza deficitului de ploi.

În Emiratele Arabe Unite, ploile torențiale au căzut în toată țara, în special în Dubai și Abu Dhabi. Se așteaptă ca vremea rea să dureze până joi, a informat duminică agenția de presă oficială WAM, potrivit Agerpres.

Ploile au fost agravate de însămânțarea norilor, o practică folosită de autorități pentru a crește cantitatea de ploaie, în mod normal foarte ușoară și rară.

În Sharjah, un alt emirat al acestui stat bogat, pietoni și vehicule au rămas blocați din cauza apelor în creștere. Autoritățile nu au raportat nicio victimă.

O ploaie torențială a căzut peste vastul regat deșertic al Arabiei Saudite, inclusiv asupra pelerinilor aflați în orașul sfânt Mecca. Apărarea Civilă a avertizat că ploi moderate până la abundente vor continua să cadă în mai multe zone.

În Qatar, autoritățile le-au cerut locuitorilor să fie vigilenți, anunțând ploi torențiale și vânturi puternice în diferite părți ale țării începând de duminică.

În Kuweit, ploile de "intensitate în general medie" vor continua până duminică seara, potrivit serviciilor de meteorologie citate de agenția de presă oficială Kuna. Cursurile și examenele vor fi suspendate luni în școlile din toată țara din cauza "condițiilor meteorologice", a adăugat Kuna.

Sultanatul Oman a anunțat sâmbătă "ploi cu descărcări electrice de intensitate diferită" în mai multe regiuni ale țării, televiziunea de stat Oman TV difuzând imagini cu drumuri afectate de ploile torențiale și ape în creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău