Țările de Jos | Secțiile de votare s-au deschis pentru primele alegeri organizate pe durata a trei zile

  • 15 Martie 2021 09:14
Țările de Jos | Secțiile de votare s-au deschis pentru primele alegeri organizate pe durata a trei zile

Secțiile de votare din Țările de Jos s-au deschis luni dimineață pentru alegerile legislative, acesta fiind primul scrutin din acest stat care se va desfășura pe durata a trei zile, măsură adoptată pentru a se evita aglomerația în secțiile de votare, în contextul pandemiei de COVID-19, transmit AFP și dpa.

Alegerile, prevăzute inițial pentru miercuri, au fost adaptate în acest an în contextul COVID-19, cu deschiderea secțiilor de votare începând de luni, ora locală 07:30 (06:30 GMT).

Votul prin corespondență a fost permis pentru prima dată pentru cetățenii cu vârste peste 70 de ani care trăiesc în Țările de Jos.

O interdicție de circulație pe timpul nopții va rămâne în vigoare pe perioada celor trei zile ale scrutinului, deși există excepții pentru alegătorii care se prezintă la vot cu puțin timp înaintea închiderii secțiilor și pentru personalul electoral.

La acest scrutin s-au înscris 37 de partide. Înaintea votului, sondajele de opinie dau favorit partidul VVD, al premierului Mark Rutte, care ar urma să obțină 24% din sufragii. Pe poziția a doua ar urma să se plaseze PVV, al liderului populist de extremă dreapta Geert Wilders, cu aproximativ 12% din intențiile de vot.

Totuși, rămâne neclar dacă precedenta coaliție condusă de VVD va putea obține suficiente voturi pentru a forma o majoritate. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare sunt așteptate miercuri seară. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău