Țările de Jos | Pagube materiale importante provocate de furtuna Franklin

  • 21 Februarie 2022 16:22
Țările de Jos | Pagube materiale importante provocate de furtuna Franklin

Furtuna Franklin, cea de-a treia care se abate asupra Țărilor de Jos în ultimele cinci zile, a provocat importante pagube materiale în diferite regiuni ale țării, mai ales în urmă căderilor de copaci asupra vehiculelor, a clădirilor și a drumurilor, și se așteaptă ca vânturile puternice să continue până luni noapte, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autoritățile neerlandeze au informat despre producerea unor pagube materiale duminică noapte în orașul de Maastricht, în urmă căderii unor copaci deasupra unui supermarket.

Mai multe case au fost evacuate în acest weekend în orașul Moordrecht, după ce bucăți din acoperișuri au fost luate de vântul puternic care a însoțit vineri furtuna Eunice, iar duminică furtuna Franklin. Locuitorii evacuați au fost cazați într-un hotel.

Furtuna a provocat perturbări considerabile în traficul rutier și cel feroviar în urma căderilor de copaci, inclusiv pe autostrada A4, din sudul țării care au determinat închiderea traficului spre frontiera cu Belgia.

În provincia Groningen, cel puțin 87 de corbi au murit după ce copacul în care se adăposteau a căzut brusc la pământ.

Institutul Meteorologic Regal din Țările de Jos (KNMI) a emis luni cod galben de vânturi puternice pentru în întreaga țară, însă companiile feroviare estimează că trenurile ar putea să funcționeze din nou normal în cursul după-amiezii.

Direcția generală pentru managementul apelor (Rijkswaterstaat) se așteaptă ca nivelul apei să crească cu 2 metri peste Normaal Amsterdams Peil (NAP), astfel încât a fost închisă bariera IJsselkering, care protejează partea cea mai joasă a țării.

După furtuna Dudley, în Țările de Jos a ajuns vineri furtuna Eunice, care a provocat moartea a cel puțin patru persoane în urma unor căderi de copaci, mai ales în Amsterdam, din cauza vântului care a suflat cu peste 145 de kilometri pe oră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău