Țările de Jos declară cod roșu și suspendă zboruri și trenuri înainte de venirea furturii Eunice

  • 18 Februarie 2022 15:51
Țările de Jos declară cod roșu și suspendă zboruri și trenuri înainte de venirea furturii Eunice

Autoritățile olandeze au declarat vineri cod roșu în întreaga parte de vest a Țărilor de Jos înainte de venirea furtunii Eunice, fapt ce a condus la suspendarea a numeroase zboruri și la paralizarea traficului aerian, precum și la închiderea mai multor școli și centre de vaccinare, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Codul roșu declarat de Institutul Regal de Meteorologie ( KNMI) se aplică regiunilor Zeelanda, Noord-Holland și Zuid-Holland, Friesland și Flevoland, precum și zonei de coastă a Mării Wadden, în timp de ce în restul țării se aplică codul portocaliu, cu excepția provinciei de Limburg de la granița cu Belgia și Germania.

Companiile feroviare au suspendat la 14:00 ora locală (13:00 GMT) traficul tuturor trenurilor naționale și internaționale.

Recomandările autorităților este de a limita călătoriile, inclusiv pe drumurile naționale, din motive de siguranță, deoarece furtuna poate conduce la căderi de copaci și provoca situații periculoase, notează compania națională feroviară NS într-un comunicat.

Majoritatea autobuzelor au circulat în cursul zile de vineri, dar vineri după-amiază vor fi inspectate rutele pentru a verifica siguranța lor.

Traficul aerian va fi de asemenea afectat de furtună, astfel încât compania olandeză KLM a anunțat că va opera în mod limitat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, unde se așteaptă suspendări sau amânări de zboruri.

Schiphol prevede suspendarea a sute de zboruri de-a lungul zilei de vineri, dintre care 167 doar ale companiei KLM înainte de venirea furtunii Eunice.

Având în vedere că rafalele de vânt nu vor scădea din intensitate multe școli au fost închise iar majoritatea centrelor de vaccinare și de testare pentru COVID-19 și-au închis vineri porțile, potrivit televiziunii publice olandeze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău