Țări arabe din Golful Persic vor finanța Armata Siriană Liberă

  • 01 Aprilie 2012 18:52
Țări arabe din Golful Persic  vor finanța Armata Siriană Liberă

Țări arabe din Golful Persic vor finanța rezistența siriană, iar Statele Unite îi vor furniza echipamente de comunicații.

 

Banii vor fi destinați militanților din Armata Siriană Liberă, potrivit unor participanți, citați de Associated Press, la conferința de duminică, 1 aprilie, de la Istanbul privind situația din Siria.

La conferință au participat delegați din peste 70 de țări, inclusiv secretarul de stat American, Hillary Clinton, care a avertizat că vor fi consecințe serioase pentru regimul de la Damasc dacă va continua uciderea civililor sirieni. În cadrul aceleiași conferințe, prim-ministrul turc, Recep TAyyp Erdogan a avertizat că dreptul poporului sirian la auto-apărare va trebui acceptat de comunitatea internațională în cazul in care Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite nu va putea soluționa conflictul din această țară.

Peste 10 000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria în ultimul an, de când au izbucnit protestele anti-guvernamentale. Protestele au fost inițial pașnice însă, în contextul răspunsului brutal al autorităților, în ultimele luni s-a intensificat rezistența armată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău