Târgul Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, la final

  • 27 Noiembrie 2017 10:28
Târgul Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, la final

Cea de-a XXIV-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, a ajuns duminică la final.

Pe lîngă cele 200 de evenimente editoriale și educaționale, în ultima zi a evenimentului au fost decernate și premiile acestei ediții.

Reporter Angela Cerveni: "Finalul evenimentului din acest an reprezintă începutul pregătirii celui care va fi în 2018.

Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune: "Închiderea târgului în mod oficial este un moment și trist, dar și fericit, în același timp.

De ce fericit ?

Pentru că deja am început să discut cu echipa care se ocupă de Gaudeamus la noi, la Societatea Română de Radiodifuziune, de organizarea târgului de anul viitor, care va fi a XXV-a ediție și va fi sub semnul celor 90 de ani de emisie ai Radio România și 100 de ani ai României Mari.

Este un moment trist, pentru că se încheie un ciclu, un ciclu care a început cu ediția de la Craiova, din primăvara acestui an.

Am umblat cu Gaudeamus prin toată țara, iar acum încheiem ediția internațională."

Evenimentul a demonstrat că are un rol educativ important.

Matei Vișniec, președintele de onoare al Târgului: "Imaginea cu care plec de la acest târg este imaginea copiilor care au venit să răsfoiască cărți.

Această imagine mi se pare tonică, o imagine care ne încurajează, care îmi spune că nu este totul pierdut, dimpotrivă totul este de câștigat și este o frumoasă imagine a transmiterii valorilor, a gustului pentru lectură și pentru frumos.

Este și un târg al educației și această misiune mi se pare că este una îndeplinită."

"Târgul Internațional Gaudeamus - carte de învățătură" și-a reconfirmat locul bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului."

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău