Târgul Universităților din România, deschis astăzi la Cahul

  • 09 Iulie 2017 12:16
Târgul Universităților din România, deschis astăzi la Cahul

Un Târg al Universităților din România are loc, zilele acestea în Republica Moldova.

Absolvenții sunt așteptați duminică, 9 iulie – la Cahul la  Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” la ediția a IX-a a Târgului Universităților. Sâmbătă, 8 iulie, acesta s-a desfățurat la Bălți, iar pe 6 și 7 iulie - la Chișinău în Gradina Publică Stfean cel Mare.

Absolvenții din Republica Moldova care doresc să-și continue studiile în România pot afla mai multe informații despre oferta educațională, procesul de admitere, actele de care au nevoie pentru studii în România.

La tâgul din acest an sunt prezentate ofertele educaționale a 20 centre universitare din România.

La târg vor fi mai mulți voluntari ai asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe. Reprezentanții Federației Asociațiilor de Basarabeni (FAB) din România, care organizează târgul, anunță că admiterea pentru studii în România va începe pe 10 iulie, în marea majoritate a orașelor.

Pentru absolvenții de gimnazii din Republica Moldova sunt oferite circa 3000 de locuri la colegii și licee din România.

Pe lângă actele care erau necesare în anii precedenți, în acest an viitorii elevi trebuie să scrie și o declarație privind apartenența la identitatea culturală română.

Pentru cei care vor să-și dea licența la o facultate din România sunt puse la dispoziție 2.808 locuri, dintre care 1.393 cu burse, precizează președintele FAB, Nicolae Cojocari. 'Marea schimbare este că dosarul nu se mai depune la Chișinău. Poate fi depus personal la universitate, ori prin e-mail, ori prin poștă. S-a mai schimbat și limita de depunere. Pot depune la un număr nelimitat de universități, specialități', a explicat Cojocari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău