Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair se desfășoară duminică în Chișinău

  • 23 Iunie 2019 08:02
Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair se desfășoară duminică în Chișinău

Târgul agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare – Summer Berry Fair se deschide duminică în capitală. Începând cu ora 09.00, 16 producători își vor expune oferta pe strada Alecu Russo, 61- 63/1. Marfa expusă la târg va fi vândută la preț de producător, comparabil cu cel de la piață.

Solicitată de IPN, Aneta Ganenco, președintele Asociației „Pomușoarele Moldovei”, a menționat că noutatea târgului din acest an este prezența pomușoarei numite Tayberry – o pomușoară hibrid dintre mur și zmeură.

La târg cumpărătorii vor mai putea achiziționa vișine, cireșe, căpșuni, coacăză roșie, măceșe ș.a.. În total, producătorii vor veni cu circa opt tone de pomușoare proaspete.

Pe lângă producătorii de pomușoare la târg vor participa agenți economici, producători de conserve, patiseri și bucătari care comercializa pomușoare, produse de patiserie, miere, băuturi răcoritoare. Ei vor veni de pe întreg teritoriul țării.

Pe durata desfășurării târgului, între orele 09.00 și 15.00 vor avea loc și diverse activități cultural-distractive pentru copii cu participarea Centrului de creație pentru copii și tineret „Ghiocel”, a Ansamblurilor „Do-re-mi” și „Angel Dance”, precum și a Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”.

Evenimentul este organizat de Asociația Producătorilor de Pomușoare din Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana.

Târgul este la a IV-a ediție. Următoarele două ediții vor avea loc în luna iulie și respectiv luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău