Târgul locurilor de muncă, organizat la Universitatea Tehnică din Chișinău

  • 01 Noiembrie 2013 15:07
Târgul locurilor de muncă, organizat la Universitatea Tehnică din Chișinău

Un târg al locurilor de muncă pentru studenți a fost organizat, vineri, 1 noiembrie, la Universitatea Tehnică din Chișinău, la care și-au afișat ofertele câtorva zeci de companii locale, dar și din România.

În cadrul târgului, au fost făcute publice peste 400 de oferte, dar studenții par să întâmpine o serie de dificultăți la angajare.

Una dintre companiile prezentă la târg este în căutare de ingineri și mecanici pentru asamblarea unor utilaje pentru export. Reprezentanta întreprinderii, Tatiana spune că este greu să găsești un specialist calificat, iar de la absolvenți așteaptă, în primul rând, multă dedicație pentru munca pe care urmează să o facă.

Reprezentatul unei compnaii de confecții din România, Costel Cristian, s-a arătat dezamăgit de faptul că studenții nu sunt interesați de locurile de muncă pe care le oferă, deși le poate asigura și cazare în București.

Statul ar trebui să stimuleze întreprinderiile care angajează tineri abslovenți, consideră șeful secției relații cu întreprinderile a Universității Tehnice, Nicolae Micșanschi, care este și organizatorul târgului de locuri de muncă.

Nicolae Micșanschi a adăugat că, potrivit unui studiu realizat de Universitate, la un an și jumătate de la absolvire, foștii studenți de la UTM sunt angajați în proporție de peste 70 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău