Târgul Internațional de Artă Contemporană de la Paris a revenit după o pauză de un an din cauza pandemiei de COVID-19

  • 21 Octombrie 2021 15:07
Târgul Internațional de Artă Contemporană de la Paris a revenit după o pauză de un an din cauza pandemiei de COVID-19

După o pauză de un an din cauza pandemiei de COVID-19, Târgul Internațional de Artă Contemporană de la Paris a revenit cu un regal de vizionări, contracte semnate și oportunități de socializare, informează Reuters.

Participanții la evenimentul care și-a deschis joi porțile pentru comercianții de artă și pentru personalități, iar vineri se va deschide pentru marele public trebuie să poarte măști și să prezinte dovada vaccinării. Un număr de 43 dintre cele 170 de galerii participante își prezintă portofoliul exclusiv online, un efect al pandemiei.



Per ansamblu însă, târgul, ajuns la cea de-a 47-a ediție, a revenit la normal, potrivit organizatorilor și participanților.

''În ciuda măștilor, ne simțim foarte bine. Și suntem cu adevărat fericiți. Cei mai mulți dintre noi nu ne-am mai văzut de doi ani'', a spus Bellatrix Hubert, asociat principal la galeria David Zwirner.

 



Exponatele includ opere de Pablo Picasso și Andy Warhol, precum și creații din epoca COVID-19, printre care și ''New photo d'identite'', un bust al președintelui francez Emmanuel Macron cu un gol sub forma unei măști chirurgicală decupat în zona feței, creație semnată de sculptorul chinez care locuiește la Paris Wang Du.

 



Potrivit organizatorilor, la eveniment iau parte numeroase personalități din lumea artei europene și din Statele Unite, însă doar câțiva vizitatori din Asia din cauza temerilor legate de COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău