Târgul Internațional al Universităților la Chișinău

  • 20 Martie 2015 17:51
Târgul Internațional al Universităților la Chișinău

Târgul Internațional al Universităților și-a deschis ușile astăzi la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Reprezentanți ai universităților britanice Cambridge și Oxford, precum și ai unor universități din Germania, Danemarca, Franța sau Statele Unite, așteaptă vizitatorii cu informații despre bursele și programele de studii pe care pun la dispoziție studenților moldoveni în acest an.

„Aș vrea să merg în Germania, ca să studiez limba germană, pentru că știți odată ce te afli în acel mediu înveți mai ușor. Oricum cred că dacă nu îți place să înveți, nu înveți nici aici nici peste hotare”, a declarat o vizitatoare.

„Am mers cu o bursă Erasmus cinci luni în Spania. Cunoști foarte multă lume, înveți să lucrezi  în echipe cu persoane de diferite naționalități. Relația dintre profesori și studenți peste hotare este cu totul alta, ca între prieteni”, a mărturisit o studentă.

La rândul lor, reprezentanții universităților din străinătate sunt interesați de tinerii moldoveni pentru că sunt studioși și responsabili, ne-a declarat câțiva dintre cei cu care am discutat.

„Universitatea Americană din Salonic este una dintre cele mai mari universități americane din Europa, una din doar cinci instituții oficiale acreditate pe continent. Este desinată studenților care vor să obțină studii americane de calitate,dar nu au suficiente resurse pentru a merge în Statele Unite. Potențialii studenți pot obține scutire de taxe până la 80 la sută din costul total. primii noștri studenți moldoveni, înscriși anul trecut,  sunt în prezent probabil printre ce mai buni studenți ai universității, se descurcă mult mai bine decât studenții greci pot spune”, a declarat directorul Departamentului admiteri din cadrul Universității Americane din Salonic, Tarek Koualtly.

”Universitățile din România sunt foarte interesate să ofere locuri pentru studenții din Republica Moldova pentru că în timp au dovedit că sunt foarte serioși, doresc să se instruiască și credem că și noi putem oferi instruire de calitate pentru ei”, a afirmat Mugur Bălan, profesor Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Educație este realizată cu suportul Uniunii Europene prin programul „Study in Europe”. Vizitatorii pot obține informații despre universități din peste 30 de țări, dar și despre Erasmus +, noul program  al Uniunii Europene. Prima ediție a Târgului Internațional de Educație a fost organizată anul trecut, când aproape 2000 de tineri au depus cereri pentru o bursă în străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău