Târgul Gaudeamus – Carte de învațătură, își va deschide porțile, la Pavilionul Romexpo din București

  • 22 Noiembrie 2017 08:53
Târgul Gaudeamus – Carte de învațătură, își va deschide porțile, la Pavilionul Romexpo din București

La București, miercuri, 22 noiembrie, se deschide Târgul Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, organizat de Radio România, la Romexpo în București.

Aproximativ 300 de expozanți, peste 800 de evenimente editoriale și profesionale, personalități ale peisajului cultural național, numeroase ateliere de creație și evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori constituie reperele majore ale manifestării.

Președinte de onoare al acestei ediții a Târgului este dramaturgul și jurnalistul Matei Vișniec.

Matei Vișniec: Eu sunt un om de radio, dar în același timp sunt un scriitor care trăiește de 30 de ani între est și vest, între două lumi, între două sensibilități, între Occident și Eropa de Răsărit, între două limbi aș spune, între franceză și română. Deci, pentru mine întotdeauna a fost un fel de misiunea, aceea de a construi poduri dacă se poate culturale între est și vest. Prezența mea acolo și prezența Comisiei Europene este o modalitate pentru mulți oameni care în continuare cred că Europa este singura noastră cale și singurul nostru proiect de societate, este o modalitate de a spune: avem nevoie de Europa, trebuie să ne concentrăm pe Europa, este singurul orizont posibil.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău