Târgul de Crăciun organizat de Guvern va fi deschis pe 24 decembrie

  • 08 Decembrie 2021 17:50
Târgul de Crăciun organizat de Guvern va fi deschis pe 24 decembrie

Guvernul Republicii Moldova va organiza în acest an Târgul de Crăciun. Acesta va fi amplasat în Scuarul Palatului Național din capitală și va fi inaugurat pe 24 decembrie, potrivit prim-ministrului Natalia Gavrilița, care a susținut o conferință de presă după ședința de astăzi a Executivului, transmite MOLDPRES.

„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în așa fel încât să nu limiteze circulația pe nici o stradă. Am ales un spațiu în așa mod ca să nu fie periclitată circulația din centrul capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a relevat Natalia Gavrilița. Premierul a precizat că acesta va fi un Târg în care vor avea prioritate produsele autohtone și întreprinderile din țară, notează sursa citată.

De asemenea, Natalia Gavrilița a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile țării, cu amplasare în zece orașe, având și componenta cultural-artistică.

„La Târgul de Crăciun din acest an ne vom concentra în special pe categoriile sociale defavorizate, pe promovarea meșterilor populari, oferind posibilități de promovare a meșteșugăritului autohton și antreprenoriatului local”, a precizat șefa Cabinetului de miniștri.

Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat la Chișinău, în decembrie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău