Târgul de carte Gaudeamus Craiova își deschide astăzi porțile

  • 24 Februarie 2016 10:20
Târgul de carte Gaudeamus Craiova își deschide astăzi porțile

Târgul de carte Gaudeamus Radio Romania de la Craiova revine de astăzi, la Teatrul Național “Marin Sorescu”.

Manifestarea, ajunsă la a XV- – a ediție, vine și în acest an cu o ofertă bogată de titluri și 100 de evenimente – record al Caravanei Gaudeamus în perioada 2000 – 2016.

Ca de fiecare dată, expozanții au anunțat reduceri de prețuri, oferte și pachete promoționale, propunând sute de titluri proaspăt ieșite de sub tipar, pentru toate vârstele și gusturile.

Deschiderea oficială a târgului, de la ora 12.00, va fi precedată, în premieră, de organizarea unui lanț uman, format din aproape 2000 de persoane care își vor transmite o carte simbol pe o distanță de circa 2 kilometri, pe traseul dintre sediul Radio România Oltenia Craiova și Teatrul Național, eveniment care va atrage atenția asupra importanței lecturii.

Un aport deosebit în formarea lanțului uman care vor transmite o carte, simbol al Târgului Gaudeamus, îl vor avea elevii și cadrele didactice de la instituții de învățământ din Craiova.

Inspectorul Scolar General al judetului Dolj, Lavinia Craioveanu a sprijinit acest proiect spunând că dragostea pentru citit trebuie sădita de la cea mai fragedă vârstă.

Și în acest an, la Târgul de Carte Gaudeamus de la Craiova, vor fi premiați elevii care s-au remarcat la concursuri și olimpiade școlare și se va desfașura campania de donare de carte intitulată “Cărțile se întorc acasă”.

Târgul Gaudeamus de la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova poate fi vizitat de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 – 18.00 și duminică, între orele 10.00 – 15.00.

Intrarea este liberă pentru toate categoriile de vizitatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău