Târg de Paști, în centrul Capitalei

  • 11 Iulie 2013 11:46
Târg de Paști, în centrul Capitalei

Un târg cu produse pentru Paște, precum cozonaci, pasca și tot felul de dulciuri, s-a deschis miercuri, în centrul capitalei.

Vânzătorii spun că în prima zi de iarmaroc nu au prea mulți clienți, în timp ce, în perimetrul pieței centrale, înflorește comerțul neautorizat cu produse lactate, ouă și carne, care se vând direct pe trotuar.

Mai mult de 100 de agenți comerciali din domeniul panificației au pus în vânzare, la iarmarocul din parcul Catedralei din Chișinău, cozonaci de toate felurile mărimile, cu prețuri care încep de la 5-8 lei și pot ajunge până la 85-100 de lei bucata.

Între timp, la piața centrală, comercianții neautorizați își expun marfa pe marginea trotuarului, la picioarele celor care caută produse ceva mai ieftine. Ei spun că sunt nevoiți să vândă din ceea ce au pe lângă casă, pentru a-și întreține familiile.

Vânzătorii neautorizați nu duc lipsă de clienți dornici să cumpere carne, brânză și murături de casă la prețuri mai mici. Unii dintre cumpărători sunt, însă, mai precauți și spun că nu au încredere în marfa vândută în plină stradă.

Agenția pentru protecția consumatorilor a emis un comunicat prin care avertizează cetățenii asupra riscurilor procurării produselor alimentare ușor perisabile din locuri neautorizate, fără condiții sanitare și fără controale sanitar-veterinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău