Târg de Florii organizat de Grădina Botanică din Chișinău

  • 15 Aprilie 2019 09:20
Târg de Florii organizat de Grădina Botanică din Chișinău

Un Târg de Florii se desfășoară astăzi, în premieră, pe teritoriul Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru” (GBNI). Evenimentul este prilejuit de sărbătorile pascale care se apropie, dar are și scopul să promoveze această instituție științifică ce deține un fond valoros și inedit de plante decorative, transmite MOLDPRES.

„Târgul de Florii” de la Grădina Botanică are preconizată o agendă plină, pentru diferite categorii de vârstă. Evenimentul este lansat în dimineața zilei, cu o tombolă de sărbătoare. Târgul va include un program artistic susținut de elevii Liceului teoretic  „Academia copiilor”, după care urmează mai multe ateliere de creație.

Acestea se vor desfășura în diferite secțiuni, cum ar fi: confecționarea unei jardiniere din plante decorative, organizat de Laboratorul plante ornamentale; unei compoziții din plante suculente și cactuși (Laboratorul plante de teren protejat); pregătirea unui buchet de mireasă și a unui ceai botanic. De asemenea, vizitatorii vor putea afla cum se curăță corect o tufă de trandafir și se vor familiariza cu un proiect dendrologic realizat de colaboratorii instituției.

Programul „Târgului de Florii” prevede și multe excursii – în Grădina de iarnă, în Complexul de sere cu plante tropicale, subtropicale, cactuși etc.

„Prin acest eveniment ne propunem să promovăm producerea și cultivarea materialului săditor decorativ de către producătorii autohtoni. În cadrul târgului, doritorii vor putea procura plante de dendrariu, medicinale, condimente. Scopul nostru este să creăm și o platformă de comunicare și colaborare între mediul academic, specialiștii GBNI, producătorii autohtoni și toți cei interesați de cultivarea materialului săditor decorativ”, au explicat surse  de la Grădina Botanică Națională.

Gradina Botanică Națională (Institut)  "Alexandru Ciubotaru" a fost constituită în septembrie 1950,  sub conducerea academicianului  A. Ciubotaru, în partea de sud-est a orașului Chișinău, pe o suprafață de 104 ha. Pe teritoriul Grădinii Botanice se întâlnesc peste 24 de tipuri de sol, ape subterane și un fond bogat și variat de plante indigene și exotice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău