Târg de CARIERE la Chișinău (AUDIO)

  • 27 Martie 2015 15:05
Târg de CARIERE la Chișinău (AUDIO)

Un nou târg de cariere s-a deschis astăzi la Chișinău la care sunt prezentate peste 300 de oferte de locuri de muncă, destinate, în special tinerilor.

Cele mai multe oferte sunt în domeniul tehnologiilor informaționale, vânzărilor și suport clienți.

„Sunt în căutarea unui job și e foarte bine că se organizează în Chișinău astfel de târguri. Cei care doresc să se angajeze au posibilitatea să vadă care sunt cerințele, primind informația direct de la angajator”, spune o tânără.

La fel ca această tânără aflată în căutarea unui loc de muncă, vizitatorii târgului de cariere și-au exprimat speranța că își vor putea găsi un post care să le ofere condiții bune de activitate și un salariu mulțumitor.

„Am terminat facultatea de limbi moderne și am lucrat la Moscova în ultimii 4 ani, dar am fost deportat în Moldova și am pierdut locul de muncă. Am găsit aici oferte interesante, m-au invitat la interviu”.

„Nu știu dacă vom avea posibilitatea să ne angajăm, dar suntem optimiști. Fiind o familie tânără, cu copil mic, mi-aș dori un salariu de cel puțin 3000 de lei”.

Unele oferte, venite din partea unor companii din străinătate, par să fie destul de generoase.

„Căutăm IT-ști pasionați care ar putea să lucreze pentru noi din Republica Moldova sau care ar fi interesați să se mute în București. Pentru cei pe care îi aducem din afara României oferim un pachet atractiv de relocare, cu susținerea chiriei pentru un an. Salariile variază între 1500-3500 de euro”, a declarat reprezentantul unei companii.

„Suntem în căutare de operatori de interviuri. Este persoana care efectuează sondajele în teren. Este important să știi cum să comunici cu omul, ca să-ți răspundă la întrebările din chestionar”.

Chiar dacă unii tineri nu au suficientă experiență de lucru, ei își pot completa CV-urile cu activitate de voluntariat, care va fi apreciat la angajare, consideră managerul de proiect la târgul de cariere, Eugeniu Gârlă.

„Asta înseamnă că omul este interesat de propria dezvoltare, vrea să obțină mai mult de la viață decât statul în băncile facultății, care este importantă, este importantă partea de acumulare a cunoștințelor, dar anume acțiunea, participare la activități este ceea ce angajatorii apreciază. Ei caută tineri cu inițiativă”, a declarat Eugeniu Gârlă.

La târg sunt prezente 25 de companii și sunt așteptați aproximativ 3000 de candidați. Acesta se va desfășura astăzi și mâine la Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău