Târg al obiectelor confecționate de persoane cu dizabilități, la Atrium

  • 28 Noiembrie 2016 19:39
Târg al obiectelor confecționate de persoane cu dizabilități, la Atrium

Un târg al obiectelor confecționate de persoane cu dizabilități va fi organizat pe 30 noiembrie în incinta centrului comercial Atrium din capitală. Acțiunea face parte din programul prilejuit de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată la 3 decembrie, transmite IPN.

Viceministra muncii, protecției sociale și familiei, Anastasia Oceretnîi, a comunicat într-o conferință de presă că autorii celor mai frumoase lucrări de la expoziție vor fi premiați, pe lângă faptul că vor putea câștiga și bani din vânzarea exponatelor. 

O altă acțiune din program este expoziția de fotografie: „Lumea așa cum o văd Eu”,  care va fi vernisată la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” pe 2 decembrie.

În cadrul unei mesei rotunde, pe 1 decembrie, va fi prezentat proiectul Regulamentului privind modul de creare, rezervare și menținere a locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități. Documentul a fost deja elaborat, dar se colectează opinii pentru îmbunătățirea acestuia.

Gala de premiere a persoanelor juridice care au angajat persoane cu dizabilități și le asigură condiții adecvate de muncă va avea loc pe 6 decembrie, la Summit Events.

Viceministra a mai comunicat și despre acțiunile întreprinse de autorități pentru îmbunătățirea situației persoanelor cu dizabilități. Astfel, de la 1 ianuarie 2017 intră în vigoare decizia de comasare a două compensații – compensația pentru călătorie în transportul în comun și compensația anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport. Această acțiune nu va reduce din veniturile persoanelor cu dizabilități, ci are ca scop să reducă timpul și actele necesare pentru a pregăti două dosare.

Marcarea la 3 decembrie a Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite în anul 1992.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău