Taraclia | Câțiva deținuți au convins o femeie să le transfere 400 MII lei

  • 27 Decembrie 2016 07:42
Taraclia | Câțiva deținuți au convins o femeie să le transfere 400 MII lei

Câțiva deținuți din penitenciarul Taraclia au reușit prin intermediul rețelelor de socializare să convingă o femeie să le transfere 400 mii lei.

Timp de doi ani, membrii grupului infracțional au abuzat de încrederea femeii de 35 de ani, care muncea peste hotare, să le ofere bani sistematic, prin intermediul transferurilor bancare.

În urma investigațiilor, au fost identificați cinci membri ai grupului infracțional, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp.

Au fost efectuate simultan 13 percheziții în municipiul Chișinău, penitenciarul Taraclia, penitenciarul Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, un bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie. Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă. Acestea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Operațiunea a fost posibilă grație cooperării ofițerilor Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău