Țara în care se deschide primul restaurant subacvatic din Europa. Cât costă o masă completă cu 18 feluri pe bază de ingrediente locale și fructe de mare

  • 20 Martie 2019 11:41
Țara în care se deschide primul restaurant subacvatic din Europa. Cât costă o masă completă cu 18 feluri pe bază de ingrediente locale și fructe de mare

Primul restaurant subacvatic din Europa se deschide miercuri în Norvegia, peste 7.000 de clienți având deja rezervări pentru a lua masa printre pești, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Restaurantul, denumit "Under", care înseamnă și "minune" în limba norvegiană, se prezintă sub forma unui tub mare de beton parțial scufundat în Marea Nordului, în sudul Norvegiei.

El a fost proiectat de firma de arhitectură norvegiană Snoehetta, care a creat și clădirea Operei din Oslo și Muzeul Memorial 11 septembrie din New York.

Inițial, intrarea în restaurantul Under dă senzația accesului într-o saună, cu scânduri de lemn care acoperă secțiunea superioară, însă coborârea pe scările ce măsoară opt metri lungime te conduce într-o zonă de luat masa cu o capacitate de 40 de persoane și o fereastră transparentă gigantică spre ocean.

Fondatorul Snoehetta, Traedal Thorsen, a declarat că această construcție este concepută pentru a rezista la condiții meteo extrem de vitrege și a face față la ceea ce el a numit "valul secolului".

O masă completă cu 18 feluri pe bază de ingrediente locale și fructe de mare poate costa până la 3.700 de coroane (430 de dolari) de persoană, cu băuturile incluse.

Restaurantul se deschide miercuri pentru prietenii și familia proprietarilor, iar primii clienți vor putea savura delicioasele preparate oferite de bucătari la începutul lunii aprilie.

Există doar câtva restaurante subacvatice în întreaga lume, aflate în principal în destinații tropicale, precum Insulele Maldive din Oceanul Indian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău