Țara în care se deschid magazine cu marfă expirată

  • 25 Martie 2016 12:20
Țara în care se deschid magazine cu marfă expirată

La Copenhaga s-a deschis primul magazin din rețeaua WeFood, care comercializează marfă cu termenul de valabilitate expirat.

Autoritățile daneze au decis ca în acest mod să rezolve problema deșeurilior alimentare. În această țară se aruncă anual câte 700.000 de tone de mâncare, considerate deșeuri alimentare.

Oficialii danezi speră că odată cu deschiderea rețelei comerciale WeFood această problemă va fi soluționată. În respectivele magazine se vor vinde doar produse cu termenul de valabilitate expirat, la un preț cu 50-70% mai mic față de marfa care nu are data valabilității expirată.

Printre cumpărătorii permanenți ai acestei rețele de magazine vor fi persoanele cu venituri mici, persoane care doresc să facă economii, dar și persoane care doresc să contribuie la diminuarea deșeurilor alimentare.

Practica de a arunca produsele alimentare care au termenul expirat este foarte des întâlnită în Occident. Recent autoritățile Franței anunțau că au aprobat o lege care interzice marilor rețele de magazine să arunce alimentele care mai sunt bune de consumat. Conform acestui document, supermarketurile vor fi obligate să predea aceste alimente organizațiilor caritabile care le vor împărți persoanelor defavorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău