Țara în care Curtea Supremă prezintă scuze pentru scăderea încrederii populației în justiție

  • 01 Martie 2019 11:01
Țara în care Curtea Supremă prezintă scuze pentru scăderea încrederii populației în justiție

Curtea Supremă din Lituania a prezentat scuze pentru scăderea încrederii populației în justiție, ca urmare a cazurilor de corupție judiciară - informează portalului Kurier.

„Indiferent de rezultatul posibil al investigațiilor, sunt necesare scuze față de cetățenii Lituaniei pentru pierderea încrederii în justiție. Nu este vorba doar despre cei în ale căror cazuri s-ar fi luat decizii netransparente, ci despre toți cei care au crezut în aplicarea justiției și au avut încredere în instanțele judecătorești" - se arată într-o declarație a Curții Supreme din Lituania.

"Înțelegem că va fi o muncă grea pentru a reface ceea ce a fost distrus" - mai menționează documentul. Site-ul de știri Kurier amintește că 33 de persoane din Lituania sunt suspectate de corupție în dosare cu implicarea unor reprezentanți ai mediului judiciar, fiind vorba inclusiv de opt judecători și șase avocați, dar și de primarul orașului Druskininkai, Ričardas Malinauskas, și consilierul acestuia, Aivaras Kadziauskas.

Organele de aplicare a legii susțin că mita acordată judecătorilor pentru decizii favorabile în diverse dosare variază între 1.000 și 100.000 de euro.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău