Țara din Europa care vrea să interzică TikTok: Ce se întâmplă în spatele rețelei sociale

  • 10 Ianuarie 19:20
Țara din Europa care vrea să interzică TikTok: Ce se întâmplă în spatele rețelei sociale

Italia ia în calcul să interzică folosirea aplicației TikTok în anumite domenii. Asta după ce Statele Unite ale Americii au interzis folosirea aplicației chinezești pe telefoanele celor care sunt angajați la stat, inforemează antena3.ro.

În luna noiembrie directorul FBI a prezentat un raport amplu în fața Congresului american, din care reieșea faptul că TikTok-ul reprezintă un risc pentru siguranța națională.

Asta pentru că dă șansa Chinei să influențeze conținutul rețelelor sociale, influențând astfel utilizatorii.

Astfel, comisia parlamentară italiană care se ocupă de serviciile secrete, a confirmat în aceste zile pentru presa din Italia, că și Italia ia în calcul monitorizarea, cel puțin la început, a acestei aplicații și încearcă să țină sub control eventualele pericole pe care le reprezintă TikTok-ul pentru utilizatorii săi.

Această discuție vine în contextul în care foarte mulți oameni politici în campania electorală din toamna anului trecut au folosit TikTok-ul pentru a câștiga cât mai multe voturi și a câștiga mai ales inimile tinerilor. Silvio Berlusconi, de exemplu, în numai 3 luni și-a făcut cont de TikTok timpul campaniei electorale și a reușit să câștige 731.000 de urmăritori și nu mai puțin de 5 milioane de like-uri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
6
Arhivă Radio Chișinău