Țara cu 7 decese declarate oficial este acuzată că-și îngroapă morții de COVID-19 pe ascuns

  • 19 Mai 2020 19:32
Țara cu 7 decese declarate oficial este acuzată că-și îngroapă morții de COVID-19 pe ascuns

Autoritățile statului Nicaragua sunt acuzate că ascund bilanțul real al epidemiei de coronavirus, informează The Guardian, potrivit DIGI24.ro.

Oficial au fost anunțate 25 de îmbolnăviri de COVID-19 și 7 decese, însă organizațiile independente vorbesc despre inmormântări pe ascuns și transporturi de pacienți în miez de noapte. Organizațiile independente contrazic bilanțul oficial al autorităților, de 25 de îmbolnăviri și 7 decese, afirmând că este vorba, în realitate, despre 1.200 bolnavi și cel puțin 233 decedați, scrie Mediafax.

The Guardian scrie că spitalul German-Nicaraguan din capitala Managua este singurul desemnat să primească bolnavii de COVID-19, însă accesul în unitatea medicală a fost restricționat de forțele armate, membri familiilor pacienților și jurnaliștilor fiindu-le interzis accesul.

Publicația britanică prezintă mărturia Anei Gabriel Bermudez, care afirmă că autoritățile i-au spus că bunicul său, Jose Torres, a murit din cauza "unor probleme respiratorii". "Au susținut încontinuu că nu este COVID-19, ci alte "probleme respiratorii". Dar dacă nu a fost COVID-19, atunci de ce l-au îngropat direct și au permis accesul a doar doi membri ai familiei la înmormântare?", a spus aceasta.

Mai mulți medici și angajați din sistemul de sănătate susțin că decesele de COVID-19 sunt atribuite hipertensiunii arteriale, diabetului sau bolilor respiratorii, iar victimele sunt luate și îngropate în mijlocul nopții.

Aceste înmormântări rapide includ sicrie sigilate și cadavre învelite în folii de plastic - așa cum recomandă autoritățile în cazul morților de COVID-19, însă aceste decese nu se adaugă statisticilor.

Civil Society COVID-19 Observatory notează că bilanțul real al îmbolnăvirilor este de peste 1.200 pacienți și 233 decedați. Această organizație a publicat o scrisoare expediată de 700 de medici.

Președintele din Nicaragua, Daniel Ortega, a susținut constant că epidemia de coronavirus este sub control și a refuzat să ia măsuri restrictive, în timp ce soția sa, Rosario Murillo, care este și vice-președinte, a spus că acuzațiile sunt "fake news". Rosario Murillo i-a numit "extratereștri" pe cei care susțin că autoritățile ascund bilanțul real: "Oamenii ăia trăiesc în altă galaxie, într-o bulă mentală a lor, de aia vin cu astfel de minciuni", a spus ea.

Daniel Ortega a condus Nicaragua, ca lider al Frontului Sandinist de Eliberare Națională între 1979 și 1990. El a redevenit președinte în 2007 și deține funcția și în prezent.

Sursa: DIGI24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău