Țara care are cele mai multe misiuni diplomatice din lume. A depășit pentru prima dată SUA la acest capitol

  • 27 Noiembrie 2019 11:27
Țara care are cele mai multe misiuni diplomatice din lume. A depășit pentru prima dată SUA la acest capitol

China are pentru prima dată un număr de misiuni diplomatice mai mare decât Statele Unite ale Americii în întreaga lume, indică un studiu publicat miercuri de Institutul Lowy, ce are sediul în metropola australiană Sydney, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit studiului grupului de reflecție australian, creșterea rapidă a puterii economice a Chinei a continuat în 2019, stimulată de deschiderea de reprezentanțe diplomatice în țări care au recunoscut Taiwanul.

''Cu 276 de misiuni diplomatice (dintre care 169 de ambasade) în întreaga lume, China a depășit pentru prima dată SUA'', au indicat autorii studiului Indicele global al diplomației.

SUA au 273 de misiuni diplomatice, dintre care 168 de ambasade.

Cele două țări sunt urmate de Franța (267 de misiuni diplomatice), Japonia (247), Federația Rusă (242), Turcia (234), Germania (224), Brazilia (222), Spania (215), Italia (209) și Regatul Unit (205).

Celelalte țări au fiecare mai puțin de 200 de misiuni diplomatice.

China și-a deschis misiuni diplomatice în ''Burkina Faso, Republica Dominicană, Salvador, Gambia și Sao Tome e Principe, toate foști prieteni diplomatici ai Taipeiului'', adaugă studiul citat.

Diplomația americană ''a intrat într-o perioadă de incertitudine'' ca urmare a restricțiilor bugetare puse în practică de președintele Donald Trump și a dificultăților de a păstra diplomații de carieră, explică Institutul Lowy.

În schimb, SUA sunt țara care găzduiește cele mai multe ambasade sau consulate. Astfel, pe teritoriul SUA se află 342 de misiuni diplomatice, față de 256 în China. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău