Țara care a devenit a cincea din lume după numărul de decese provocate de COVID-19. Statele care completează topul

  • 30 Mai 2020 19:58
Țara care a devenit a cincea din lume după numărul de decese provocate de COVID-19. Statele care completează topul

Brazilia a devenit cea de-a cincea țară din lume după numărul de decese provocate de coronavirus, aproape 28.000, devansând Spania. Cele mai afectate patru țări sunt Statele Unite, Marea Britanie, Italia și Franța, țară pe care Brazilia ar putea să o depășească rapid, pentru că numără mai mult cu 1.000 de morți. Sorin Moțatu cu mai multe informații.

Brazilia a raportat 1.124 de morți în ultimele 24 de ore și un număr record de cazuri de infectare, de peste 26.000 într-o singură zi, totalul fiind de 465.000 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. În privința numărului de cazuri, Brazilia nu este depășită decât de Statele Unite, care a înregistrat mai mult de 1,7 milioane de îmbolnăviri.

Experții în sănătate publică estimează că cifrele oficiale raportate de Guvernul brazilian sunt mult subestimate, din cauza numărului insuficient de testări și decalajului în procesarea rezultatelor de laborator. Președintele brazilian, de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, este puternic criticat pentru modul în care gestionează epidemia de coronavirus, din cauza opoziției sale față de măsurile de distanțare socială și pentru promovarea unui medicament a cărui eficiență nu a fost demonstrată.

Sursa: Radio România Actiualități

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău