Tancurile ruse au ajuns la marginea de nord-est a Kievului

  • 10 Martie 2022 16:41
Tancurile ruse au ajuns la marginea de nord-est a Kievului

Tancurile ruse erai joi la marginea de nord-est a capitalei ucrainene Kiev, pe care trupele ruse încearcă să o încercuiască după ce au intrat în suburbiile sale de la nord și vest, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

O echipă a acestei agenții a observat coloane de fum ridicându-se deasupra satului Skibin, la câteva sute de metri de ultimul baraj al forțelor ucrainene înainte de intrarea în Kiev prin partea de nord-est.

Soldați ucraineni au declarat echipei France Presse că au dus lupte grele noaptea trecută pentru a menține controlul asupra ultimei porțiuni a autostrăzii către capitală, care este principala intrare dinspre nord-est.

Operațiuni militare sunt în desfășurare la Skibin, a spus unul dintre soldații ucraineni, susținând că o coloană de tancuri ruse a fost parțial distrusă.

Către ora prânzului, o ploaie de rachete Grad s-a abătut peste satul golit de locuitori Velika Dimerka, la circa cinci kilometri de limita capitalei Kiev, sat de care trupele ruse se apropie și unde forțele ucrainene mențin doar o prezență minimă.

De când a început invazia, pe 24 februarie, trupele ruse au avansat pe mai multe fronturi în jurul Kievului, astfel că ucrainenii se tem de o încercuire mai mult sau mai puțin rapidă a capitalei.

Autoritățile ucrainene mai au acum acces doar la șoselele către sud pentru evacuarea civililor și aprovizionarea orașului.

Potrivit CNN, administrația regională din Kiev a avertizat că mai multe artere rutiere din afara capitalei sunt periculoase din cauza luptelor grele, inclusiv autostrada către vest în direcția orașelor Jitomir și Makarov. Lupte sunt semnalate mai nou și în așezările din jurul localității Brovari, aflată la est de capitală peste râul Nipru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău