Tancurile israeliene înaintează în Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza, după ce armata a cerut populației să se evacueze

  • 10 Decembrie 2023 16:15
Tancurile israeliene înaintează în Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza, după ce armata a cerut populației să se evacueze

Tancurile israeliene și-au făcut drum duminică spre centrul orașului Khan Younis, într-un nou impuls major în inima celui mai important oraș din sudul Fâșiei Gaza, transmite Reuters, citat de News.ro. Anterior, IDF ceruse populației din acest oraș, al doilea ca mărime din Fâșia Gaza, să se evacueze.

Locuitorii au spus că tancurile au ajuns pe drumul principal nord-sud prin mijlocul Khan Younis, după o luptă intensă în timpul nopții, care a încetinit înaintarea israeliană dinspre est, scrie G4Media.

Avioane de război au atacat în zona de la vest de asalt.

”A fost una dintre cele mai îngrozitoare nopți, rezistența a fost foarte puternică, am auzit împușcături și explozii care nu s-au oprit ore întregi”, a declarat pentru Reuters un tată a patru copii strămutat din orașul Gaza și adăpostit în Khan Younis. El a refuzat să fie identificat de teama represaliilor.

„În Khan Younis, tancurile au ajuns pe strada Jamal Abdel-Nasser, care se află în centrul orașului. Lunetistii au luat poziții pe clădirile din zonă”, a spus el.

Israelul a lansat atacul asupra Khan Younis săptămâna aceasta, după ce armistițiul a picat.

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din cea mai mare parte a orașului Khan Younis, al doilea ca mărime din Fâșia Gaza, să se evacueze în zona Al-Muwasi, un fâșie de pământ cu puține facilități, pe coastă, precum și la anumite adrese, arătate pe o hartă interactivă a Forțelor de Apărare Israeliene, scrie CNN, citată de News.ro.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au afirmat: ”Solicitarea generală pentru locuitori este să se mute în zona Al-Muwasi, precum și la adresele actualizate pe harta interactivă a IDF publicată săptămâna trecută”.

Armata a răspuns astfel la o întrebare a CNN despre locul unde ar trebui să meargă oamenii.

Anterior, IDF a emis ceea ce a numit ”un apel urgent” la civili pentru a părăsi mare parte din orașul Khan Younis și din împrejurimi, unde au loc lupte aprige.

Într-o postare pe rețeaua X, purtătorul de cuvânt al IDF pentru presa arabă, Avichay Adraee, le-a cerut locuitorilor ”cartierelor Al-Katiba, Al Mahatta și din centrul orașului din guvernoratul Khan Younis” să evacueze zona.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău